510

Riptide GP

imdb-logo

Vector Unit’in adını daha önce Shine Runner ile duymuştuk. Az ama öz oyunu olan geliştiricinin diğer oyunu Riptide GP kaliteli grafikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yapıma yakından bakmadan önce, Vector Unit’in Xbox 360 için Hydro Thunder Hurricane adlı bir Arcade oyunu geliştirdiğini de hatırlatalım. Riptide GP, 42 Megabyte boyutunda. Google Play Store puanı 4.7 olan yapım, Android 2.2 ve üstünde çalışıyor. Oyun 1.99 dolar fiyatı ile dikkat çekiyor ve ücretsiz versiyonu bulunmuyor.

Riptide GP’de üç oyun modu bulunuyor. Race, Hot Lap ve Championship. Seçilen modlarda zorluklar CC derecelerine göre değişiyor. 250cc, 500cc ve 1000cc arasında zorluk seçilebiliyor. Tabii ki 1000cc en zoru demek.
Oyunda bir kaç farklı pist bulunuyor. Yarış kazandıkça açılan pistler sınırlı olduğu için sonra aynı pistlerin ters yönleri açılıyor. Örneğin oyun boyunca ilk bölüm Alpha City’de hem normal hem de tersten yarışılıyor.
Oynanış konusunda hiç bir sıkıntı yaşatmayan yapım, hareket sensörleri ile oynanıyor. Oyun bir Jet-ski yarışı olduğu için sularda geçiyor ve normal araba yarışlarındaki gibi düz bir pistte yarışılmıyor. Kimi zaman rampalar, kimi zaman tüneller, kimi zaman ise kanallar, pistlere büyük bir heycan katıyor.
Bölümleri geçtikçe yeni Jet – ski modelleri de açılıyor. Bu araçlar arasındaki denge iyi sağlanmış. Birisi çok hızlı iken yol tutuşu düşük , biri nispeten daha yavaş iken yol tutuşu daha kuvvetli.
Riptide GP’de, daha hızlı gitmek için Nitro kullanılabiliyor. Bu Nitro sınırlı, ancak havada yapılan hareketler ile tekrar dolup kullanıma hazır hale geliyor. Riptide GP, oyunun belli yerlerinde nasıl hareket yapılacağını anlatıyor.

imdb-logo


Beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

510
admin

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir