515

Real Basketball

imdb-logo

MobileCraft, 2011 yılının Temmuz ayında kurulan bir oyun geliştirme şirketi. Açıkçası Cumhur Onat ve Veyis Dinçer’in kurduğu MobileCraft’ın geliştirdiği oyunlar eskiden pek başarılı değildi. Hatta şu günlerde bir hayli popüler olan Flick Shoot Football’un o zamanki versiyonunu denemiş ve pek mennun kalmamıştık.

Ancak işler değişti. Flick Shoot Football güncellenerek çok kaliteli bir oyun haline geldi. Bunun karşılığını 1 milyon indirilme barajını aşarak aldı. Real Basketball, 31 Megabyte boyutunda. Spor oyunları kategorisindeki yapım şu an 1.4 sürümüne sahip ve çalışmak için Android 2.0.1 ve üzerini gerektiriyor. Real Basketball’un Google Play Store ortalaması ise 4.7.

Basktebol türünde bir şut atma oyunu olan Real Basketball, sade ve başarılı bir arayüz ile bizi karşılıyor. Uygulamanın tamamen Türkçe olması da bir başka artı. Ana ekranda profilinizi, oyun puanlarınızı, oyun modlarını, başarıları ve mağaza bağlantısını bulabilirsiniz.
Gelelim oynanışa. Tekli ya da çoklu oyuncu modundan birini seçtikten sonra oynamaya başlıyoruz. Daha çok tekli oyun kısmına değineceğim. Tekli oyuncuda Sonuna Kadar, Turnuva, Zamana Karşı ve Tek Top gibi modlar oynanabilir durumda.

All-Stars ve Blok modlarını oynamak için satın almalısınız. Ancak diğer modların da yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Seçtiğimiz oyun modundan sonra baskeçimizin ten rengini ve formasını değiştirebildiğimiz gibi farklı basketbol topu ve farklı kortlar da seçebiliyoruz.

Ancak bunların sadece bir kaçı açık. Diğer seçenekler için oyun parası gerekiyor. Top ve formalar zaman zaman güncelleniyor ve çok başarılı modeller var. Özellikle “Turkey” desenli basketbol topu, üç büyüklerin renklerini taşıyan toplar ve NBA takımlarının formaları oldukça başarılı.
Real Basketball’u oynarken bir eğitim bölümü beliriyor. Bu bölümü geçmezseniz oyunu tanıyıp daha iyi oynayabilirsiniz. Burada topu atış şekliniz, panyalı atışların daha çok puan vermesi, yüksek skorlara ulaşmanın noktaları gibi bilgiler veriliyor. Oynanış oldukça başarılı. biraz oynadıktan sonra alışıyorsunuz. Ekranda oyun ile ilgili her türlü bilgi veriliyor. Kalan süreniz, yaptığınız puanlar, profiliniz, kamera ve duraklatma ikonlarının yanı sıra şut barı ekrandaki göstergeleri oluşturuyor. En önemli gösterge şut barı. Gücü tam işaretli bölgeye getirmeniz durumunda atışlar büyük olasılıkla basket ile sonuçlanıyor.

Basketbolcumuzu ve basketbol topunu değiştirebildiğimiz gibi kamerayı da değiştirebiliyoruz. Normal olarak basketbolcumuzu görürken bir diğer kamera açısı ise elden gösterim oluyor. Kesinlikle çok başarılı bir ayrıntı olmuş. Oyunda MP olarak görünen oyun paralarını, oyun oynadıkça kazandığımız gibi, çeşitli kazanma ve satın almalar ile artırabiliyoruz. Facebook ile giriş yaparak ya da oyuna 5 yıldız vererek 500 oyun puanı kazanabilirsiniz. Diğer yöntemler ise oyun parası satın almak.

Ayrıca Real Basketball’da, bir skor tablosu bulunuyor. İnternet bağlantınız var ise skorunuzu bu tabloya yükleyebilirsiniz. Başarılar kısmında ise oyunda çeşitli görevleri yaparak kazandığınız kupalar bulunuyor. Bu kısım standart bir tablo olarak değil oyuniçi grafik olarak hazırlanmış. Her bir başarının da ayrı şekli var.

Oynanış ve grafik olarak çok başarılı olan Real Basketball, ses efektleri ve müzikler konusunda da başarılı. Genel olarak baktığımızda Real Basketball başarılı bir basketbol oyunu olmuş. MobileCraft ve diğer geliştiricilerimizden devamını ve daha iyilerini bekliyoruz.

imdb-logo


Beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

515
admin

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir