534

Asus ZenFone 5 Lite

Telefon sektöründe pek görmeye alışkın olmadığımız ama son dönemlerde ataklarda olan Asus, bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda ZenFone serisini Türkiye’de de satışa sunmuştu. Ortalama seviyede başarı yakalayan telefonun şimdi bir de Lite modeli çıktı. Asus ZenFone 5 Lite adıyla ilk olarka Filipinler’de satışa sunulan telefon düşük segmentte yer alıyor ve en çok uzun süreli pil ömrüyle dikkatleri üzerine topluyor. Asus ZenFone 5 Lite fiyatı olarak 100 euro açıklandı.

Önceki ZenFone 5 ile birebir aynı tasarıma sahip olan ZenFone 5 Lite modeli, 5 inç boyutunda 540p IPS LCD ekran, 8 Megapiksel arka kamera ve 1.2 Ghz hızındaki Intel Atom Z2520 işlemci özellikleriyle ön plana çıkıyor. Ayrıca Asus ZenFone 5 Lite modeli, 160 gram ağırlık, 10.8 mm incelik, 1 GB RAM, MicroSD kart desteği, 0.3 Megapiksel ön kamera ve 2500 mAh boyutunda Lityum Polimer batarya özelliklerine de sahip.

Her ne kadar özellikleri kırpılmış olsa da, artan batarya miktarı ile dikkat çeken ZenFone 5 Lite, Android 4.4 KitKat sürümüyle geliyor.

Tüm ZenFone modelleri ile birlikte Nisan ayında güncelleme alacak olan ZenFone 5 Lite modeli, yaklaşık 100 Euro/124 Dolar fiyatı ile çok iyi bir fiyat performans ürünü olarak göze çarpıyor. Ülkemize gelmesi durumunda General Mobile Discovery 2 Mini ve Samsung Galaxy Grand Neo modelleri ile rekabet edeceğini tahmin ettiğimiz Asus ZenFone 5 Lite, önümüzdeki hafta, Filipinler’de satışa sunulacak.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

534
admin

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir