538

iphone-android

Bu aralar uygulamalar üzerine olan incelemelerimize devam ediyoruz. Dün Android’de olup da iPhone’da olmayan uygulamaları sizlere aktarmıştık. Şimdi de iphone’da olup da Android’de olmayan çok özel uygulamaları sizlerle buluşturacağız. Her iki işletim sisteminin de iyi olduğu alanlar var, ancak iOS’un bir adım daha önde olduğu aşikâr.


iA Writer:
Bir metin düzenleme aracı olan iA Writer, sadece yazdığınız şeye odaklanmanıza olanak tanıyor. Biçimlendirmelerle ve yazı tipleriyle uğraşmanıza gerek bırakmayan uygulama, iCloud veya Dropbox ile eşitlenebiliyor.

Fantastical:
Android’te de birçok takvim uygulaması var, ancak Fantastical, İngilizce cümlelerinizi anlayabilen farklı bir takvim uygulaması.

TweetBot 3:
Deneyimli kullanıcılara yönelik TweetBot, kişileri engellemeden “susturmak” dahil birçok faydalı işlev sunuyor. Birkaç farklı hesabı da başarıyla yönetebiliyor.

Facebook Paper:
Android’li cep sahiplerine sunulmayan hizmet, şu an sadece ABD’de kullanılabiliyor. Ancak haber kaynağınızı çok daha güzel görünür bir hale getiren Paper’ın uluslarası ve Android sürümleri yolda.

IFTTT:
Android kullanıcıları, Facebook, Gmail ve Twitter gibi hizmetleri otomatikleştirebilen uygulamaya şimdilik sadece uzaktan bakabiliyorlar.

Nike+ Fuelband:
Nike gibi büyük ve zengin bir firmanın Fuelband fitness kitinin Android’te de iOS’taki kadar iyi çalışan bir uygulama sunmasını beklersiniz. Ancak durum böyle değil. Nike, Fuelband uygulamasının farklı cepler arasında tutarlı olarak çalışacağının garantisini vermiyor ve Android uygulaması “iyi çalıştığına emin olduklarında” yapacaklarını söylüyor.

Mailbox:
Mailbox, e-posta kullanımını korkunç bir iş olmaktan çıkarıp, size temiz bir gelen kutusu sunuyor. Sadece Gmail ve iCloud’u destekleyen istemci, ihtiyacınız olmayan e-postaları arşivleyerek sizi kalabalıktan kurtarıyor.

Reeder 2:
Önde gelen RSS ve paylaşım hizmetleriyle (Feedbin, Feedly, Feed Wrangler, Fever ve Readability) bağlanan Reeder, hem güzel bir görümüne sahip, hem de çok hızlı.

Infinity Blade 3:
Android’li oyun severler, Flappy Bird gibi “büyük” (!) oyunlarla övüyorlar. Epic Citadel, aynı dünyayı sunsa da sokakları dolaşmak, Infinity Blade 3’deki kadar eğlenceli değil.

Clear:
Clear’ın akıllı ve sezgisel arayüzü, hatırlamanız gereken her şeyi hızla kaydetmenize izin veriyor.

Nosy Crow uygulamaları:
Nosy Crow’un resimli kitapları, küçük çocuklar tarafından çok seviliyor. Firmanın kitapları 2012’de Google Play’e gelmişti, ancak şu an geri çekilmiş görünüyor.

iWork:
Google ve Microsoft, Office 365 ve Google Docs ile harika mobil ofis uygulamaları sunsalar da, bu araçlar iWork kadar iyi değiller. Özellikle Keynote, müthiş bir uygulama.

Garageband:
Apple’ın iMovie, iPhoto gibi iLive uygulamaları harikalar. Ancak Garageband tam anlamıyla büyüleyici bir müzik oluşturma aracı.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

538
admin

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir